Search
Monday, December 04, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 3/19/2008 5:52 PM
Kao logoreja, ali gore.

By darkomacan on 9/29/2009 9:56 PM

... pa danas samo još jedna fotka s mobitela u odgovor na vječno pitanje: ŠTO ČITAJU PANDURI? Odgovor: HC Texa.

Photobucket

Za štandom: Bernard.

(mcn)

By darkomacan on 9/28/2009 8:43 PM

Nije novo izdanje, ali nakon što su putovali samo dvije godine (kao i ona brošura o staklu, koje li divljezapadne koincidencije), stigli su primjerci LBN-a za sve koji su pitali! Na lageru sad ima:

- 10 kompleta 1-5 + po 6 kom brojeva 2-4

Photobucket

Cijene: 80 kn za komplet, poštarina u HR uključena; pojedinačni brojevi 20 kn, poštarina u HR uključena.

Mail: darko (na) mentor.hr

Preferiram prodaju kompleta, ali razumjet ću, razumjet ću ...

Hvala!

mcn

By darkomacan on 9/27/2009 9:23 PM

Čudno je. Kad počnem novi strip, drago mi je, ali nisam odmah sretan s rezultatom. Tek par stranica unutra, kad se zagriju ruka i mozak, zagrijem se i ja. Crtež se nalazi, priča koagulira, sve bude malo bolje, draže, najradije bih samo taj strip radio, ali ima toliko njih otprije započetih za koje me ne veže isti žar ... već neke posve drukčije emocije.

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 9/26/2009 11:52 AM

I tako ja ponekad baš svašta snimim mobitelom. I onda uglavnom izbrišem, jer ne znam što ću s tim. Ali! Ali sad sam doznao za program pomoću kojeg to mogu prebaciti na komp i s njega - a nego gdje - na blog! Nagrajsali ste. :)

Photobucket

Počnimo jednim autentičnim umjetničkim djelom. Ni to djelo, kao ni prethodna piramida od paketa knjiga, nije naišlo na razumijevanje vlasnika skladišnog prostora, izvjesnog M.Š., te je isti djelo rasformirao i sastavne mu kutijaste dijelove upotrijebio u najobičnije komercijalne svrhe. Farizej!

Read More »

By darkomacan on 9/25/2009 9:42 AM

Nabrojite mi 1000 NAJBOLJIH STRIPOVA SVIJETA.

Ne, ozbiljno.

Mislim, jasno je da jedan čovjek (pa ni ja) neće nabrojiti tisuću komada sam, a i da mu uspije, popis bi mu se razlikovao od susjedovog (u imaginarnom svijetu gdje svi susjedi čitaju stripove). Ali zanima me koji su, po vama, najbolji stripovi ikad, igdje.

Evo uvjeta:

1.) Nitko ne smije navesti više od tisuću komada. :)

2.) Navode se naslovi a) serijala (dakle, ne pojedinačnih albuma iz serijala već trebate odlučiti je li cijela serija u biti vrijedna preporuke) b) nacrtanih romana, još zvanih OGN ili solo album ili ... c) priča kraćih od albuma/knjige, a za koje ipak smatrate da su, kako se to lijepo hrvatski kaže, ekcepcionalne. :)

3.) U slučaju dugovječnih serija koje su prošle kroz mnoge ruke smijete navesti period koji smatrate najboljim ("Spirou" je bio najbolji kad ga je crtao Broca!"), ali u ...
Read More »

By darkomacan on 9/24/2009 9:45 PM

Primijetivši odsutnost klasičnog domaćeg strip-ostvarenja - "Zlatke" - iz Modre laste, pomislio sam kako bi ga trebalo nadomjestiti nečim, ako ni zbog čega drugoga, a onda da na svijetu ne bude manje stripa ako ga može biti više. Za takav se tip stripa nisam osjećao sposobnim pa sam malo gurnuo književnicu i pjesnikinju Tatjanu Jambrišak, malo gurnuo ilustratoricu i stripašicu Branku Nikolić-Naru, malo ih nagovijestio Lasti te od ove jeseni tamo ide novi strip:

Photobucket

Kako to zna biti, ponosniji sam i sretniji onim čemu sam pomogao nego mnogočim što sam sam napravio.

Al' ponosan sam i sretan, to se pika.

(mcn)

By darkomacan on 9/23/2009 3:10 PM

Ona slikovnica za selo Kuti je sad i pofarbana te uslovljena (što nije samo srpska riječ za uvjetovana već i netom izmišljena riječ za slikovnicu kojoj su dodana slova) pa još i oblikovana da sliči na nešt' (vanderful džob by Melina), ter se ja veselim.

Evo naslovnice pa se veselite i vi (ako vas takve stvari vesele).

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 9/22/2009 4:29 PM

"Poštovani!

Na znam da li sam se obratio na pravu adresu, ali možda me vi uputite na nekog drugog.

Naime, 02.10.09. imamo otvorenje nove sezone u našem prostoru Preradovićeva 7/1, rock caffe clubu Apartman.Osim glazbenih večeri, zamislio sam da na toj lokaciji pružamo mogućnost različitim umjetnicima priliku da imaju svoje izložbe. Ukoliko postoje neki strip crtači koji nemaju gdje izlagati, a imaju intrigrantne radove koji se mogu dobro povezati s urbanom rock i pop kulturom, mi im nudimo suradnju.

(...) a na kakvom ćemo se tragu pokušati profilirati pogledajte na www.caffeapartman.com
(stranica je još u izradi, nedostaju neke informacije i muzička podloga).

Lijep pozdrav,

Dražen Goreta
091 1 477 022"

Dakle, ne znam ništa više nego što piše, pa zainteresirani ...

(mcn)

By darkomacan on 9/21/2009 6:28 PM

... tješeći se minulim radom. Napisanih i (uglavnom) objavljenih stranica stripa: oko 4500, od 6. siječnja 1988. naovamo. Razne probne scenarije nisam računao, tu je još parsto stranica. Nisam ni Jaspisa, ali vidiš, Strip City bih baš mogao dodati. :)

Ponedjeljak je idealan dan za takva vrludanja.

(mcn)

By darkomacan on 9/20/2009 10:48 PM

... scenarija za Cat & Ninju 4.

Photobucket

Bilješke o (re)kreativnom procesu: odjeven je u crno jer sam zabrljao donju čeljust pa sam je zamrčio, a ima motku u ruci jer sam krivu ruku stavio naprijed s obzirom na pruženu nogu pa je ovo bilo da bude k'o fol namjerno.

Hodanje je kontrolirano padanje.

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation