Search
Friday, September 29, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 3/19/2008 5:52 PM
Kao logoreja, ali gore.

By darkomacan on 11/29/2009 3:39 PM

... nimalo vjerodostojniji od onih nacrtanih, naravno. >:)

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 11/28/2009 12:04 PM

... dodano je par novih natječaja u desni stupac, za one koje to zanima.

A dugo već niste vidjeli ništa od Sunčane (i Pjege). Qolor by Mirna M.

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 11/27/2009 7:30 PM

Je li ovime razriješena multilema "što li će naslijediti" PIPu? Hmm ... ne, vjerojatno nije, ovo mi se samo danas zgodno uklopilo.

Enivej, prvi oglas poslao nam je Frano, što automatski rješava i tajnu tko su navedeni "ilustratori, strip-crtači i animatori":

Photobucket

Na po mozga sam da se prijavim i nešto naučim. Prije od njega nego od drugog nam cijenjenog kolege koji isto negdje drži sličan tečaj.

***

Drugi oglas, u skraćenoj verziji glasi: "Prodaje se Fiat Brava (boje jorgovana) iz 2001., ali s prijeđenih tek nekih 56.000 km." Za sve ostale detalje raspitajte se na tatjana (na) mentor.h ...
Read More »

By darkomacan on 11/26/2009 7:32 PM

Eto, od nekidan se i Renky pridružio natražnjacima ... Žao mi je što je - uslijed nekoordinacije s moje strane - strip napravio izvan formata i fonta pa sam ga morao presložiti u ovaj inferiorniji i slabije upisani produkt, al' ... ježiga.

Enivej: Renky, po prvi put među Regočevcima.

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 11/25/2009 11:52 PM

Pogledajte sat u kojem nalazim vremena sjesti za blog. Imao sam najbolju namjeru napisati idući nastavak bilježaka za 42, ali tipkam cijeli dan i jednostavno nemam volje. Umjesto toga, rezultati raspisanog natječaja za dječji SF roman koji će biti objavljen u biblioteci "Zvijezda u centru" nakladnika "Knjiga u centru".

Stiglo je bilo šest rukopisa s pratećim sinopsisima. Naslovi su bili:

Vizl
Kameni div Ravnoglav
Martinov tajanstveni život
Magični sat
D'arcangelov arhipelag
Misteriozno progonstvo

To je dobar odziv, duplo bolji nego lani (kad gledam samo odziv za dječji), a možda i kvalitetniji. Žao mi je što se više od onih koji šalju rukopise na antječaje za odrasle nije okušalo u ovoj podvrsti, jer nju se bar čita. Enivej, jesam se bio nadao da će bar jedan sinopsis biti bezrezervno seduktivan kao Ivanin lani, ali nije bilo te sreće. Tako da od 6 rukopisa imamo tri ...
Read More »

By darkomacan on 11/24/2009 8:08 PM

Neću vam reći od koga je ovo došlo, jer zapravo nemam službenu dozvolu da pljusnem mail na blog (bar dok negdje sitne ne napišem kako se sva korespondencija smatra namijenjena objavljivanju, osim ako nije izričito drukčije naglašeno), ali ne mogu izdržati:

"Dragi Darko,

vidim na blogu da si malo idisponiran nedostatkom entuzijazma, pa će te možda zanimati da sam prošli tjedan imao radionicu stripa na splitskoj Akademiji (odjel vizualnih komunikacija), na poziv profesora Tomislava Lerotića. Radio sam sa šestoro studenata pet dana intezivnog cjelodnevnog, uglavnom praktičnog rada. Kako mi je to bio prvi javni nastup u ulozi učitelja bio sam dosta nervozan kako će to sve skupa ispasti, ali je entuzijazam i talent studenata vrlo brzo razbio sve moje sumnje. Donio sam im hrpu stripova i održao dva predavanja, uvodno i jedno o formalnim mogućnostima stripa uz projekciju "Asteriosa Polypa" kao zgodnog primjera (u dobrom i lošem smislu, mislim). Studenti, ...
Read More »

By darkomacan on 11/23/2009 11:47 PM

"Uuuu", reče Dupli na vijest o preshaloj PIPi, "ovo nije dobro." Pa argumentira: "Regoč je gotov. Strip Cityji su odgulili svoje, Natrag je jednom nogom u grobu. Sad nam odlazi i PIPa. Još da se ugasi izbor za panpostera i šta nam ostaje? Monolog. Obični blog."

Pa, u to se ime moram prvo zahvaliti na implikaciji da je blog dosad bio neobičan. Drago mi je ako jest, iako osobno nisam nikad imao taj osjećaj. S druge strane, kad bih mogao predvidjeti reakcije publike na nešto što radim, dosad bih bio autor bar jednog megahita. A ... ali ne, nećemo tim putom. :)

Iako, možda autor megahita nisam zato što ne kakim stalno na isti kup? Ono, ne držim se jednog nego svaštarim pa - dok ne postanem brend bar k'o runska vuna - ljudi vole nešto od onoga što radim, a drugo puno manje. Navuku se na kritike, a ja nakon nekog vremena zaključim kako od toga nema vajde pa počnem nešto drugo. Pa nešto treće. Pa nešto četrdeset četvrto.

Read More »

By darkomacan on 11/22/2009 11:45 PM

Zapravo je puno interesantnih tema dotaknuto u odgovorima na zadnju PIPu, ali izabrat ću danas ne odgovarati na njih jer se bojim da bih zamrčio odgovore i više nego što je potrebno (umiranje svjetla! zaostatci posla i pošte! umiranje svjetla!). Zato danas pouzdano srednjezanimljiva rubrika koji bih složio jučer, ali nije mi se dalo jer sam pokušavao odmaknuti s Tintinom do dnevnog minimuma (danas još nepostignutog, ali bar je Sergej na putu stiskari).

Helem, rekao bi Emir:

Bio je linq na neku raniju epizodu na SVestima, ali Profa je poslao ovaj na najnoviju tablu
Izara Lunačeka, po feelingu negdje između Tonyja Millionairea i, ne znam, omotnica za rock ploče 70-ih. Gud staf.

Deborah bi nam se htjela pohvaliti kako je na svojoj stranici napravila i objavila Read More »

By darkomacan on 11/20/2009 1:10 PM

Nema smisla forsirati stvari preko njihova prirodnog svršetka. Vidim da se zadnjih tjedana mučim smišljati PIPe pa ispadaju i bezvezne i ničemuslužeće. Bit će da sam isPIPao što sam ispipati htio i sad bih se mogao samo vrtjeti u krugu. Stoga, zasad završna, a opet pregnantna PIPa: KOJU BISTE PIPu VI POSTAVILI ČITATELJSTVU BLOGA OVOGA?

(mcn)

By darkomacan on 11/19/2009 5:26 PM

... kamz evojding di grejt risponzibiliti.

Iliti, možda ne izgleda lijepo kad podržavam klince koji rade pod mojim očitim utjecajem, al' što mogu kad mi laska i godi. A ima i gorih utjecaja. Enivej, David Vrhovski je kupio dnevniQ pa:

Photobucket

A onda je otvorio i blog na http://stripklinac.blog.hr/

Daklem, posjetite ga za nastavke gornjeg stripa (još bolje jer u njima nema mene)!

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation