Search
Friday, September 29, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 3/19/2008 5:52 PM
Kao logoreja, ali gore.

By darkomacan on 3/30/2010 7:36 AM

Izašao je Q 24 (od 14h u dućanima), drugi u tzv. "renesansnom" periodu, a u njemu su, kronološkim redom:

- Filip Kelava
- Goran Duplančić
- Maja Duvnjak
- svi "Regočevci" (Dupli, Rico, Jurica, iko, Dommy, Quelava, Fab, Kole, Mejo i mcn)
- Sara Divjak
- Paula Konjhodžić
- Irena Jukić-Pranjić
- Sonja Gašperov
- Ivana Pipal
- Frano Petruša
- te ja

Sve navedene molim poštanske adrese kako bih im poslao ponešto primjeraka. To što ste mi adrese slali već šest-sedam puta svaki smatrajte malom cijenom za jedan ovako dobar (a domaći) broj.

***

Izašlo je i "Slatko malo" Ralf Koeniga, nastavak "Osviještenog". U dućanima također od 14h.

***

Usqoro: Qreten.

Iza toga dva specijalna Q-a: "Corpseman" Maje& ...
Read More »

By darkomacan on 3/29/2010 2:48 AM

The Spiral Staircase (1945) Robert Siodmak

Po čemu ja pamtim filmove? Sigurno ne po raspletima, a ponekad ni po zapletima. Al' po melodrami i patetici svakako. Ne znam kad sam zadnji put gledao THE SPIRAL STAIRCASE - nisam ni znao da jesam jer ga inače ne bih ostavio na popisu - vjerojatno kad je zadnji put bio kod nas na televiziji, a nisam ni prepoznao da sam ga gledao do scene u kojoj se romantični san glavne junakinje razbije činjenicom da je od traume zanijemila pa da na sanjanom vjenčanju neći moći izgovoriti ključnu riječ.

I tako to. Sve ostalo - tko je ubojica i tko je kriv - niti sam zapamtio onda, niti ću se za koji dan više sjećati. Što ne znači da je film bio loš - ima jako lijepo postavljenih scena, pogotovo ona dva ubojstva pokazana samo efektnim grčenjem ruku - ali se s ove distance, ne ulazeći u bitnost režisera za razvoj žanrovskih klišeja, konzumira poput bolje epizode nekog Bonellijevog stripa.

(Štoviše, atmosferom me pod ...
Read More »

By darkomacan on 3/28/2010 2:28 AM

Vili se dotad ionako odavno povukao, vukle su ga nove zamisli. Pišta je još gostovao u Mister Mačkovoj epizodi "Kralj bola" (objavljenoj u prvom Q-u) i njegova je pustolovina tu završila. Da nisam našao ove skice scenarija, tko zna kad bih ga se više sjetio?

Photobucket
***
Photobucket

Nema dalje.

(mcn)

By darkomacan on 3/27/2010 2:22 AM

Problem je bio novopokrenuti "Jutarnji" (što ovu priču smješta u 1998.), konkurencija "Večernjaku". Ne znajući pravila igre, objavio sam neke pasice i ondje, što je rezultiralo time da su me oba konkurenta otpustila, a "Jutarnji" pritom ni ne platio. Tjah.

Photobucket
***
Photobucket

Nastavlja se ...

(mcn)

By darkomacan on 3/26/2010 2:16 AM

I ja sam ponduio stripove "Večernjaku" pa su objavljeni "Pirati", a kombinirao sam i neke stvari sa Štefom (koje možda vidite kad idući put budem morao na put), no sve je propalo zbog konstantnog snižavanja vrijednosti boda i ... jednog drugog faktora.

Photobucket
***
Photobucket

Nastavlja se ...

(mcn)

By darkomacan on 3/24/2010 2:12 AM

Osim Vilija, tad je aktivan bio i Barun (s "Pipom" i "Krapinjoncima" te nekim stripovima po tekstovima Maje Sabioncello), Kuki & Kumanović, a Prle & Miš su objavili strip u nakladi od preko milijun primjeraka (zbog neke nagradne igre koja je startala u njihov dan.

Photobucket
***
Photobucket

Nastavlja se iza Natraga ...:)

(mcn)

By darkomacan on 3/23/2010 2:07 AM

Kad je najposlije izašao, "Pišta" je redakcijski bio preimenovan u "Kiću", a nisam čak siguran je li objavljeno sve što je napisano ili samo jedna Vilijeva i jedna moja epizoda. Takva su bila vremena, nikad se nije znalo što će biti objavljeno idućeg tjedna.

Photobucket
***
Photobucket

Nastavlja se ...

(mcn)

By darkomacan on 3/22/2010 8:03 AM

Prvu epizodu Pište, Vili je napravio sam, a onda je pokucao meni da nastavim pisati. Prihvatio sam i napisao dvije epizode pod pseudonimom "Brando", kojeg sam koristio i na drugim stripovima koji nisu bili moja kreacija, recimo Dicku Longu.

Photobucket
***
Photobucket

Nastavlja se ...

(mcn)

By darkomacan on 3/21/2010 1:59 PM

Bilo je to negdje u devedesetima kad je Večernjak objavljivao dnevnu polutablu stripa. Igor Vilagoš, kao stalni ilustrator, bio je odmah pri kopanji pa je odmah utrpao nekoliko koncepata: "Miševe iz zemlje tisuću otoka", neki cirkus, neku varijaciju na Ibanezovu "Kuću" ... i Pištu.

Photobucket
***
Photobucket

Nastavlja se ...

(mcn)

By darkomacan on 3/20/2010 11:54 PM

Pola ovog tjedna bit ću na putu, a pola ću se pripremati za put. Kako blog za to vrijeme ne bi zjapio, vrijeme je za ej dajv into di arkajv odakle izranja - Pišta. Tko? O svemu više sutra!

***
Photobucket
***
Photobucket

Nastavlja se ...

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation