Search
Monday, December 04, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 3/19/2008 5:52 PM
Kao logoreja, ali gore.

By darkomacan on 12/30/2012 12:25 AM

Odahnite. :)

Go (2001) Isao Yukisada

Kao što sam u "Mauriceu Richardu" bio ama baš posve nezainteresiran za sudbinu frankofonih igrača u anglofonoj hokejskoj ligi, tako mi je u GO bilo do Kamčatke i natrag ravno za tužnu sudbinu Sjevernokorejca koji se pretvara da je Južnokorejac dok se zapravo osjeća kao Japanac. I ne mislim da je tu problem samo moje bešćutnosti (i svjetske, one zbog koje nikad nećemo svi živiti složno ni sretno), već je malo i do filmova samih. Možda su se trebali potruditi da mi dočaraju problem - okej, scena u hotelskoj sobi je jaka i razumljiva, ali dolazi kasno, nakon cijelog niza obiteljskih scena koje sam u svom neznanju tretirao kao komediju, dok sam ih možda trebao kodirati kao tragediju?

Inače, GO ima jako dobru scenu trčanja po pruzi podzemne (pandan onoj u Gantzu) na početku, koja kao da pripada u neki drugi film, ili nam bar daje posve drukčija očekivanja koja teenejdžerska sapunica što slijedi ne is ...
Read More »

By darkomacan on 12/29/2012 2:50 AM

Je, kad sam već bio dobrano u toj sceni i mene je podsjetila na prizor iz druge knjige Sergeja. Načas sam se pokolebao, a onda rekao "dobro, ionako kažu da svi cijeli život uvijek pišu istu priču". Čak i ako je crtaju. Enivej:

Photobucket

Photobucket

Sutra: 77 filmova! U ponedjeljak: pQ! Selamalejk ...
Read More »

By darkomacan on 12/28/2012 11:38 AM

Ovaj opušak godine je ono doba kad čak i najzadrtiji profesionalci nacrtaju nešto za džabe. Dobro, najzadrtiji ne, ali bar Džuka da:

Photobucket

Džuka se, vrijedi primijetiti, primio kolaža baš kad je Tico prestao:

Photobucket

Zatim imamo slovenski kontinent ... Ohoho, čuj mene, "kontinent!" Htio sam reći kontingent. Iztok Sitar:& ...
Read More »

By darkomacan on 12/27/2012 2:30 AM

Je l' to Gadafi? Nije. Gadafikcija je, rekao bi Quelava. Počinje od situacije nalik Gadafijevu kraju, ali više izrasta iz moje opsesije pitanjima moći i vlasti. Ili nečim drugim, vi ćete bolje znati, čitatelji su uvijek pametniji od autora. Enivej:

Photobucket

Photobucket

Nastavaq u subotu. Sutra ... valjda ...
Read More »

By darkomacan on 12/26/2012 12:37 PM

Prvo i najprvije, jeste li znale da ove godine možete čestitati Q-ovim čestitQama i još tako sudjelovati unagradnoj igri? Više detalja na:

https://hr-hr.facebook.com/qstrip?sk=app_109308599238501&app_data

(Morate nas kajnda lajQati prije toga, ali zbog Shuckeyjeve, Ikine i Melinine čestitke vrijedi.)

Drugo i drugojačije, ovo sam ove godine slao mailom:

Photobucket

Niste li je dobili to je zato što a) nismo komunicirali tijekom prošle godine, b) inbox vam je zatrpan, c) ne volim vas ili d) vaš je svijet propao po Majama. Enivej, najuranjenija čestitka stigla je od Garyja Spencera Millidgea, a nacrtana ...
Read More »

By darkomacan on 12/25/2012 10:03 PM

Kasni se, a? Ma, samo sa skeniranjem jer ... Ček' kome se ja opravdavam kad nitko ovo neće čitati dok se ne vratite na posao? M'rš! Enivej:

Photobucket

Photobucket

Nastavaq u četvrtaq. Sutra: čestitQe!

(mcn)

By darkomacan on 12/24/2012 10:14 AM

Neostvareni san mi je da suradnici za pQ crtaju unaprijed kako bi se brojevi mogli planirati i kombinirati, ali nakon inicijalnog poleta malo tko crta bilo što novo dok ne vidi staro objavljeno. No dobro, nije da smo drukčiji bili ni kad se na papiru objavljivalo ... Goran Duplančić:

Photobucket
Photobucket

U ovoj obaveznoj stanci zbog ...
Read More »

By darkomacan on 12/22/2012 2:08 AM

Otima li Selamalejkum vrijeme drugim poslovima? Ne, dapače. Služi za zagrijavanje, u idealnim uvjetima je prva stvar koju napravim ujutro, za sebe, i onda poslije mogu raditi što već treba, za pare ili obećanje. A redovnim radom, raste. Enivej:

Photobucket

Photobucket

Sutra ništa, u ponedjeljak ponedjeljaQ, ...
Read More »

By darkomacan on 12/21/2012 12:17 AM

The Christies (2006) Phil Mulloy

Prvi me segment (epizoda?) THE CHRISTIES oduševio lijenošću kao majkom dosjetljivosti. Idući tako dobar segment bila je odjavna špica. Između toga nanizale su se ostale epizode koje nisu bez vraga ni duha, ali ih kači prokletstvo serijala koji počne briljantnim momentom: sve poslije funkcionira uglavnom zato što još uvijek volimo onaj prvi dojam, a puno manje zbog novoga što donose. Pokušao sam zamisliti kako bi ovaj film (animiran je, to nisam dosad spomenuo, je li tako?) funkcionirao kao strip i dojam je identičan: čitao bih svaku epizodu, ali sa sve manjim užitkom. Na koncu bih, ako strip ne prestane, prestao ja jer me, u biti, tema filma nimalo ne zanima.

THE CHRISTIES su, naime, društvena kritika. Za razliku od Mulloyeva meni jako dragog serijala "The Intolerance" (gdje je isto prva epizoda najjača), THE CHRISTIES su suzili metu s kozmičke gluposti na parohijsku i, da tehnička izvedba animacije nije fascinantna kakva ...
Read More »

By darkomacan on 12/20/2012 12:20 AM

Olovka? Da, bojim se. Nadam se da nije preveliko razočaranje. Olovka je brza, koliko da postavim mase, vidim funkcionira li. Sve skupa - olovka danas, tuš sutra - izađe oko 20 minuta po stranici. Osim kad bude tenk. Enivej:

Photobucket

Photobucket

Nastavak u subotu. Sutra: 77 filmova!

...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation