Search
Monday, December 11, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 3/19/2008 5:52 PM
Kao logoreja, ali gore.

By darkomacan on 7/30/2008 5:08 PM

Imam li predrasude protiv Milana Trenca? Određene. Svaki njegov rad koji sam dosad vidio - strip, film ili crtić - sastojao se od a) dozlaboga izlizane polazne ideje, b) zanimljivog smjera ili pristupa koji je probudio nadu da od izlizane ideje možda bude nešto, c) određene zbrzanosti ili neizbrušenosti procesa i d) finala nakon kojeg rad ne možeš ni osuditi, iako očito njime nisi oduševljen.

Totalno mi je isti dojam bio nakon što sam pročitao i slikovnicu "Night at the Museum" po kojoj je snimljen blablabla drugi dio blablabla itd. Zamisao prapovijesna, izvedba zanimljiva, u sredini mi nešto fali a i čini mi se da Trenc brza s crtanjem (što je realtivno glup utisak jer mi nitko ne jamči da su crteži rađeni redom kojim se nalaze u slikovnici), kraj uvede dobar elemnt koji nigdje prije nije bio naslućen ... I tako, dočitam je bez želje da je hvalim, ali bez pravih temelja da je kudim.

I što sad? Da je probam prodati?

40 kuna, bez p ...
Read More »

By darkomacan on 7/28/2008 6:16 PM

Da vidimo je li se na polju posla događalo išta što smijem reći, a ujedno bi možda nekoga moglo zanimati ... Dedlajn za sinopsis potencijalnog (0,6% vjerojatnosti da će se ostvariti) velikog projekta za 2008/9 još nije ušao u svoj zadnji dan, imam bar još tri dana fore da se pokušam uhvatiti i natjerati sjesti za stol ... Ali je zato zgotovljen scenarij za potencijalni prvi album "Port Silvera" kojeg crta Tonči!

Ako sudite po prvih dvanaestak stranica objavljenih dosad u Q STRIPU, možda se i ne radujete toj vijesti (osim što se radujete svakoj Tončijevoj stranici). Nu, od pete epizode, nacrtane i predviđene za Q16 kojemu se nadam u rujnu, zaplet se zgušnjava i niti priče isprepliću. Tako da bi to mogao biti jedan lijepi album na kraju ...

Sergej se također radi. Optimistični plan predviđao je 10. epizodu u lipnju, 11. u srpnju i 12. u kolovozu, kako bi Dekara odmah imao u rukama nulti te prvi broj planiranog "Sergej stripa", svog novog izdanja. ...
Read More »

By darkomacan on 7/27/2008 6:48 PM

Crtam i slušam.

Prvo Richarda Dawkinsa na audio knjizi koju mi je Rant snimila. On me pokušava uvjeriti da je ateist, ali u jednom trenutku shvatim da nije. On je vjernik znanosti što znači da nije svoje bogove reducirao na nulu, kako tvrdi, već da ne primjećuje da je samo zamijenio etikete. U tom trenutku mi postaje zapravo dosadan što vidim po tome kako željno skačem na prvu skretnicu koju mi ponudi.

On spomene Penna i Tellera, vjerojatno zato što su bliski po javnom ateizmu, ali su se proslavili kao čarobnjaci. Odem na YouTube i gledam nekoliko klipova. Dobri su, malo uobraženi (kad raskrinkavaju trikove) i ponekad sjajni (Teller sa sjenom). Potom gledam/slušam malo njihovog "Bullshit" šoua i tu me već Pennova galama nervira. Pomalo je kao Amazing Randy u svojoj Flim-Flam knjizi koju mi je poklonila Melina, bivši mađioničar koji se ljuti kad drugi prodaju trikove. Zabavljač koji je umislio da može prodavati pamet (kao ja?). Antipatično. Tražim na što ...
Read More »

By darkomacan on 7/26/2008 3:29 PM

Reklama, da. Ali sjećate se još što je prošlog tjedna William Gibson rekao o kreativnosti?

Pa onda još reklama. John Cleese, John Cleese i John Cleese. A nevezano uz Manekineko, meni se svidio ovaj John Cleese. Ili možda ovaj John Cleese?

Ruski digitalni artist.

Kava i mlijeko.

Blog s velkim slikami. Read More »

By darkomacan on 7/25/2008 5:25 PM

To jest, kutije. :) Iliti, ponovo, aukcije! Ima lipih stvari, ima i manje privlačnih, no samo na prvi pogled, dok na drugi primijetite da koštaju samo kunu.

Pa tako, obogatite me! Kunom.

(mcn)

By darkomacan on 7/24/2008 5:20 PM

Hendrika Dorgathena sam otprije znao samo po hvaljenom, ali pomalo tankom strip-albumu bez riječi "Space Dog" tako da od njegove izložbe nisam očekivao puno i možda ni ne bih pošao na nju da nije sam Salon postajao prezagušen, a u mozgu kljuckala namjera napraviti reportažu. Te se tako ja zaputio na obilazak svega što je Erlangen izloženo imao za ponuditi ...

(I usput zaboravio bateriju od fotića na punjenju tako da fotke imate mogućnost gledati samo zato što sam se sutradan vratio s fotićem specfično kako bih pofotkao Dorgathena. Tako dobro? Pa, mene se svakako dojmilo, no krenimo redom ...)

Na ulazu (u onu tvornicu iz prošlog izvješća) zamoljen sam ostaviti jaknu i torbu pa je i to olakšalo dojam nakon šetnje vrućim gradom. Dorgathenova izložba bila je također u jednoj bivšoj tvorničkoj hali pregrađenoj improviziranim bijelim zidovima i otvarala se, ako krenete nadesno, zastakljenim stolom u kojemu su bile izložene knjige i albumi na kojima je Hendrik ...
Read More »

By darkomacan on 7/23/2008 1:42 PM

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 7/22/2008 7:41 PM

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 7/20/2008 5:08 PM

Imao sam najprije ovu skicu:

Photobucket

I onda me počelo kopkati da bi je trebalo opiturat. Sad, prenošenje na platno bi bilo pretenciozno te ujedno siguran put u katastrofu jer ne mogu mirno kist držat ni kad se uskršnja jaja farbaju, pa ... sam zaključio kako bi najbolje bilo cijelu stvar fotošopirati.

Photobucket

Sve u svemu, nije uopće ispalo da ...
Read More »

By darkomacan on 7/19/2008 3:03 PM

Pa, zar nitko u stripovima ne izgleda kul, osim možda Sergia Aragonesa? Link preko nenadjebivog The Comics Reportera.

Novi strip Larryja Gonnicka.

Jedan da iznervira Juricu. Link by Manekineko.

Dućan s fanzinima. Link by Scott F.

I još jedan od Manekineko: art.

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation